triangle
Nieuws / Wier Kliniek Gesloten

Cliënten van Wier helpen met ontruiming klooster

Wier Open, onderdeel van Fivoor, verhuist naar het klooster van Berg en Bosch in Bilthoven. Voordat het zo ver is, moet nog heel wat werk worden verzet. Cliënten van Wier de Kei, centrum voor dak- en thuislozen, hebben deze maand de aanzet gegeven tot een voorspoedige inhuizing. Met vereende krachten hielpen zij op 13 en 14 januari om alle oude spullen in het klooster op te halen voor een nuttige nieuwe bestemming.

Rijksmonument

Het klooster in Bilthoven is een rijksmonument. Eind 2020 is een start gemaakt met de verbouwing van het klooster om het klaar te maken voor de komst van de kliniek van Wier Open. De verbouwing zal ongeveer zes maanden in beslag nemen. Tegen de zomer is de nieuwe huisvesting van Wier Open gereed.

 Rijksmonument

Naar Nepal

De vorige bewoner van het klooster bleek de nodige spullen te hebben achtergelaten. Zonde om deze inboedel in de container te laten belanden. Als mogelijke nieuwe bestemming werd een goed doel in Nepal overwogen, maar daarvoor bleken de vervoerskosten te hoog. En dus kwam het team van Minie de Vries in beeld. Minie is teammanager/verpleegkundige van ACT Wier. Zij begeleidt onder meer cliënten van Wier de Kei in Utrecht richting zelfstandige woonruimte. Minie verzamelt samen met haar team en haar cliënten spullen voor de inrichting van de nieuwe huisvesting. Is er materiaal over, dan zoeken zij een goed doel om het weg te geven.

Alles van waarde

Zo ook in het klooster. De slopers kregen de instructie om alles van eventuele waarde voor hergebruik apart te zetten. Het werd een bonte verzameling: ziekenhuiskasten, bedkastjes, tv’s met afstandsbediening, armaturen, inbouwvaatwassers, een gootsteen uit de operatieafdeling, fraaie porseleinen wastafels en dure kranen. Minie en haar team hebben alle spullen opgehaald en er een mooie bestemming voor gezocht.

Alles van waarde