triangle
Nieuws / Fivoor algemeen

Ontvluchting na gijzeling bij FPC de Kijvelanden, politie heeft ontvluchting beëindigd

Zondagmiddag 1 maart 2020 hebben twee patiënten van FPC de Kijvelanden door middel van een bedreiging met een vuurwapen een medewerker gegijzeld en zijn de kliniek ontvlucht. De politie heeft de ontvluchting beëindigd.

Ontvluchting is beëindigd door de politie, een van de patiënten overleden

De ontvluchtte patiënten hebben buiten de kliniek een taxibusje gekaapt en zijn ontkomen. De politie heeft de ontvluchting inmiddels beëindigd. De kliniek heeft van de politie vernomen dat bij de aanhouding één van de twee patiënten is overleden.

Bij de gijzeling is de betrokken medewerker licht gewond geraakt. Verder zijn er geen medewerkers, andere patiënten of bezoekers gewond geraakt.

Zorg voor medewerkers

De gebeurtenis heeft de kliniek enorm aangegrepen, de veiligheidsmaatregelen in de betrokken afdeling zijn streng. Hoe dit heeft kunnen gebeuren wordt dan ook grondig onderzocht. De eerste zorg van de kliniek gaat nu uit naar het welzijn van medewerkers en patiënten die dit voorval hebben moeten meemaken.

Veel gestelde vragen

In de veelgestelde vragen over dit incident geven we antwoord op de vragen die leven bij omwonenden en andere betrokkenen en geïnteresseerden. Staat uw vraag er (nog) niet bij, dan kunt u mailen naar communicatie@fivoor.nl.