triangle
Nieuws / FPC de Kijvelanden

Terugblik open dag FPC de Kijvelanden 17 maart 2018

Terugblik open dag FPC de Kijvelanden zaterdag 17 maart 2018

Voor veel mensen is een Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) een gesloten wereld. Om te laten zien hoe het eraan toe gaat in instellingen, heeft op zaterdag 17 maart jl. een open dag plaatsgevonden in FPC de Kijvelanden. Zo’n 90 mensen hebben deze dag een kijkje kunnen nemen ‘achter de schermen’. Directeur TBS Martijn Koerhuis verzorgde de presentatie, deze werd gevolgd door een rondleiding door de kliniek.

Positieve reacties

De reacties van bezoekers na afloop van deze dag, zijn zeer positief te noemen. Reacties als, ‘Wat een fantastisch werk doen jullie hier’ en ‘Ik heb nu een veel beter beeld over TBS dan vanochtend’, waren geen uitzondering.

FPC de Kijvelanden kijkt met een goed gevoel terug op de open dag. Er is een duidelijk beeld geschetst over TBS in het algemeen en behandeling bij FPC de Kijvelanden in het bijzonder.

In maart 2020 wordt er opnieuw een landelijke open dag georganiseerd bij verschillende Forensische Psychiatrische Centra. Meer informatie over TBS is te lezen via www.tbsnederland.nl.