Wetenschappelijk onderzoek
Over

Wetenschappelijk onderzoek

De afdeling Wetenschap & Behandelinnovatie van Fivoor draagt met het doen van wetenschappelijk onderzoek bij aan de kwaliteit van assessment en behandeling binnen Fivoor. Fivoor streeft naar evidenced-based behandelen via evidenced-based behandelprogramma's of behandelprogramma's die de status theoretisch goed onderbouwd hebben.

Fivoor bundelt de kennis van ambulante en klinische forensische zorg, maar ook van intensieve behandelingen voor specifieke doelgroepen zoals mensen met een verstandelijke beperking en mensen met een verslaving naast een psychiatrische aandoening.

Nauwe band met Parnassia groep en Altrecht

Stap voor stap en met toegewijde en hoog gespecialiseerde zorg bereiden we patiënten voor op terugkeer in de maatschappij. Door de nauwe band van Fivoor met Parnassia Groep en Altrecht kunnen we wederzijds gebruik maken van de kennis en innovaties in de reguliere ggz en de forensische psychiatrie.

Risicotaxatie-instrumenten

Fivoor heeft als doel de behandelmethoden en risicotaxatie-instrumenten (voorspellen van delictgevaarlijkheid) voortdurend te verbeteren. Daarom doen wij wetenschappelijk onderzoek naar het effect van onze behandeling en de juistheid van onze risicotaxatie. Ook in samenwerking met andere forensisch psychiatrische instellingen, hogescholen en universiteiten. Samen met diverse universiteiten vindt er ook promotieonderzoek plaats.