triangle
Nieuws / Fivoor algemeen

Burendag op de WA Hoeve: Een waardevolle dag voor bezoekers en medewerkers!

Op zaterdag 24 juni 2023 openden Altrecht, Fivoor, WIJ 3.0 en kunstenaars tijdens de burendag op de WA Hoeve in Den Dolder hun deuren om de buren in meer informatie te geven over hun werk. Bezoekers kregen een bijzonder inkijkje in het dagelijks leven in de klinieken en ontmoetten de ondernemers die zich op het terrein bevinden en verschillende activiteiten organiseerden.

Wat doen de klinieken precies?

Fivoor en Altrecht gaven tijdens de burendag op de WA Hoeve rondleidingen in hun klinieken. Bezoekers konden een kijkje nemen bij Wier+, FPA Utrecht en de dagbesteding van behandelcentrum Wier. Anita, activiteitenbegeleider bij Fivoor, vertelde: “Ik vind het leuk en belangrijk om hier vandaag te zijn en de bezoekers alles te vertellen en te laten zien wat we doen.”

Van tevoren gaven verschillende bezoekers aan dat zij niet goed wisten wat Fivoor en Altrecht precies doen. Achteraf vertelden ze dat zij meer geleerd hebben over het werk, de afdelingen, de doelgroepen en de behandelingen die gegeven worden.

Langs bij de ondernemers

Het draaide tijdens de burendag op de WA Hoeve niet alleen om de zorg. Bezoekers konden ook de open ateliers van Wilgehof+Sodaar en Stichting P’Arts bezoeken en er was een expositie genaamd ‘Dialogue’. Bij Bouwsels kon jong en oud HekKnikkerbanen bouwen. De verschillende locaties van WIJ 3.0 openden hun deuren: de Bloementuin, De Corner en Eetcafé de Wissel. In de Bloementuin konden bezoekers een kijkje nemen in de tuin en de kassen en bij De Corner konden bezoekers tweedehands- en vintagekleding shoppen. Bij Eetcafé de Wissel stond een lekker kopje koffie met zelfgebakken bananenbrood of brownie klaar.

Een geslaagde dag!

Al met al was het een zeer geslaagde dag met een prettige sfeer en complimenten van de bezoekers aan de organisatie! Marga, secretaris van Stichting P’Arts, en zelf ook kunstenaar, vertelde: “Ik vond het heel goed voelen om hier samen voor te gaan en de buren van de WA Hoeve welkom te heten. Betrokkenheid met een ieder.”