triangle
Een werkdag uit het leven van de helden van Fivoor
Nieuws / Fivoor algemeen

Een werkdag uit het leven van de helden van Fivoor

Hoe is het om te werken bij Fivoor? Wij zijn gestart met een serie verhalen van medewerkers over hun dagelijkse werkdag bij Fivoor. Twee van hen zijn muziektherapeut Arjan en verpleegkundige Signe.

"Muziek helpt mijn cliënten verder"

Geen seconde spijt
Arjan werkt op de Forensisch Psychiatrische Afdeling in Den Dolder. “Juist bij deze ingewikkelde doelgroep moet je steeds goed kijken naar je eigen manier van werken en naar de resultaten die je behaalt”.

Een echt vak
Muziektherapie is échte therapie, vertelt Arjan. “Het is geen bezigheidstherapie, maar een echt vak dat de cliënten verder helpt.”

"Elke dag is anders"

Signe is bij FPC de Kijvelanden gaan werken vanwege haar interesse in de forensische psychiatrie. “Echt elke dag is anders”, vertelt ze. “Er komen interessante contacten met patiënten voorbij, maar het is ook gewoon ontzettend leerzaam. Daarnaast is het werk hartstikke mooi, omdat je gericht met iemand aan het werk bent. Hoe klein de stappen soms ook zijn, je werkt wel ergens naar toe. Je kunt samen met de patiënt gaan onderzoeken waarom dingen zijn gebeurd.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het hele verhaal van Arjan en Signe? Lees het op ‘Werkdag uit het leven van… Op onze website verschijnen de komende periode doorlopend nieuwe verhalen van onze medewerkers over hun werkdag bij Fivoor. Het eerstvolgende verhaal gaat over werken in de tbs-kliniek.

Onze teams versterken

Enthousiast geworden om onze teams te versterken? Ga naar www.werkenbijfivoor.nl of klik meteen door naar onze vacatures.

Bekijk onze vacatures