triangle
Nieuws / Wier Kliniek Gesloten

Wier Kliniek Open kijkt uit naar verhuizing

Wier Kliniek Open verhuist dit najaar naar de nieuwe locatie op het terrein Berg en Bosch in Bilthoven.

Behandelcentrum Wier, zorglijn SGLVG en onderdeel van Fivoor, heeft open klinieken, een gesloten kliniek, een FPA en diverse ambulante teams. De open klinieken waren voorheen verspreid in Den Dolder en Rhenen, en de laatste jaren geconcentreerd in gebouw Barentsz op het WA-terrein in Den Dolder. Een tijdelijk onderkomen: dit najaar gaat Wier over naar het indrukwekkende kloostergebouw in het zorgpark van Berg en Bosch.

Ook deeltijd en ambulante behandeling

Behalve 28 bedden voor alle onderdelen van Kliniek Wier Open biedt het kloostercomplex in Bilthoven ruimte aan een dagbehandeling (voorheen deeltijd), een tweede ambulant team voor de regio Utrecht, verschillende therapieruimten, een ontvangstruimte en een fitnessruimte en flexibele werkplekken voor Fivoor-medewerkers, inclusief een vergaderfaciliteit in de Refterzaal.

Sanatorium en rijksmonument

Het klooster is een Rijksmonument uit 1930. Oorspronkelijk was het een sanatorium van de Dominicanessen voor patiënten met longklachten. Vanaf de jaren zestig werd het onderdeel van Medisch Centrum Berg en Bosch. Tot voor kort was de Bergman-kliniek er gehuisvest.

Sanatorium en rijksmonument

Samen met andere zorginstellingen

Op het terrein van Berg en Bosch bevinden zich veel andere zorg gerelateerde instellingen en bedrijven. Zo krijgt Wier als buren onder meer het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, Lievegoed, het Meeshuis, King Arthur Groep en Helen Dowling Instituut. Voor de patiënten is er tandartszorg in de directe omgeving.

Bekijk de plattegrond voor een overzicht. Wier komt in gebouwnummers 66, 70 en 88.

Cliënten van Wier helpen met ontruiming klooster

Nieuwsbericht lezen