Financieel Fit
Terug naar het overzicht

Financieel Fit

Gelezen
Copy triangle

Een financieel fitte medewerker is ook vaker een stressvrije, goed functionerende medewerker die lekker in zijn of haar vel zit. Daarom biedt Fivoor ook ondersteuning aan op financieel gebied.

Je financiën weer op orde - Budgetcoach Groep helpt

Maak jij je wel eens zorgen over geld? Weet dat je zeker niet de enige bent, zo’n 1 op de 5 gezinnen in Nederland heeft moeite om de rekeningen elke maand te kunnen betalen. Niets om je voor te schamen dus.

Fivoor is een samenwerking met Budgetcoach Groep aangegaan. Zij helpen mensen met hun financiën weer op de rit te krijgen en zelf de controle te houden.

Via de Financiële Helpdesk van Budgetcoach Groep kan jij gratis (en anoniem) al je vragen over geldzaken stellen aan experts. Denk bijvoorbeeld aan:

  • financiële consequenties van echtscheiding of overlijden partner;
  • (extra) kosten voor schoolgaande kinderen;
  • toeslagen en overige tegemoetkomingen;
  • hoe om te gaan met een dwangbevel/loonbeslag;
  • woonkostenregeling

Budgetcoach Groep is onafhankelijk en het gesprek is altijd vertrouwelijk en anoniem als jij dat wilt. Bellen kan van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur via het speciale telefoonnummer voor medewerkers van Fivoor: 088-6220310. Liever je verhaal meteen op papier zetten en laten beoordelen door een budgetcoach? Dat kan naar het mailadres contact@budgetcoachgroep.nl.

Budgetcoach Groep werkt door heel Nederland. Hun budgetcoaches zijn betrokken vakmannen en –vrouwen. Ze hebben vaak jarenlange ervaring, een flinke dosis juridische kennis en handige contacten bij allerlei instanties.

Folder 'Grip op geld' van Budgetcoach groep

Deeltijdpensioen - Eerder met pensioen en deels blijven werken

Deeltijdpensioen kan helpen om vitaal te blijven en later gezond van het pensioen te genieten. Met deeltijdpensioen ga je minder uren werken, terwijl je pensioen al gedeeltelijk ingaat. Zo ontstaat ruimte om meer tijd aan andere dingen te besteden en is er meer balans tussen werk en privé. Het kan een steun in de rug zijn om vitaal te blijven en later gezond van het hele pensioen te genieten.

Deeltijdpensioen kan je opnemen vanaf 5 jaar voor de AOW ingaat voor het gedeelte dat je stopt met werken. Voor het gedeelte dat je je pensioen laat ingaan, mag je niet meer gaan werken.

Deeltijdpensioen heeft wel gevolgen voor de hoogte van je totale pensioenuitkering. Dit komt doordat je een gedeelte van je pensioen eerder opneemt. Ook bouw je iets minder pensioen op, omdat je minder uren gaat werken.

Deeltijdpensioen planner
Op MijnPFZW kan je  zelf aan de slag om te ontdekken of deeltijdpensioen iets voor je is. Je logt in met uw DigiD. Vervolgens kan je met de pensioenplanner keuzes instellen. Zoals wanneer je het deeltijdpensioen wilt laten ingaan en hoeveel uren je wil blijven werken. De pensioenplanner rekent uit hoe uw inkomen eruit gaat zien. Beneiuwd naar je geschatte AOW-leeftijd? Die vind je op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Wil je meer weten over deeltijdpensioen? Neemdan contact op met het PFZW. Kijk op de website, bel met 030 – 77 55 77 of stuur PFZW via de contactpagina een bericht.

Kortingen op verzekeringen

Via een collectief je verzekering afsluiten kan financieel aantrekkelijk zijn, omdat je vaak extra korting krijgt of een uitgebreidere dekking, waardoor je jaarlijks wat geld kan besparen. Fivoor heeft daarom voor haar medewerkers met verschillende verzekeraars collectieve afspraken gemaakt.

Zorgverzekeringen
Fivoor heeft voor haar medewerkers  aantrekkelijke collectieve kortingen bedongen bij diverse  zorgverzekeraars. Meer informatie vind je via de volgende link Zorgverzekering Fivoor. Op dit portaal heb je een overzicht van  alle verzekeraars waarmee wij collectieve afspraken hebben gemaakt. Ook kun je eenvoudig de verschillende collectieve zorgverzekeringen onderling vergelijken en de verschillen bekijken.

Consumentenverzekeringen
Voor diverse consumentenverzekeringen, zoals voor je auto, opstal en inboedel, heeft Fivoor collectieve afspraken gemaakt waardoor je profiteert van flinke kortingen op de premie en van uitstekende voorwaarden.  Meer informatie vind je op Verzekeringen Centraal Beheer.

Collectieve inkomensverzekering
Medewerkers van Fivoor nemen automatisch deel aan de collectieve inkomensverzekering. Medewerkers die (eerder) arbeidsongeschikt zijn verklaard en medewerkers die binnen twee jaar de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken nemen niet automatisch deel aan deze verzekering. Wanneer je niet wil deelnemen aan de collectieve inkomensverzekering, dien je binnen 60 dagen na indiensttreding afstand te doen van jouw recht hierop. Meer informatie vind je op Collectieve inkomensverzekering.