Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden
Terug naar het overzicht

Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden

Gelezen
Copy triangle

Het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden (MKA) is een regeling die je als werknemer de mogelijkheid biedt om zelf je arbeidsvoorwaarden te regelen. Dit gebeurt door tijd- en/of geldbronnen tegen elkaar uit te ruilen, waarbij je gebruik kan maken van fiscale voordelen. Uiteraard gelden er wel bepaalde grenzen en spelregels.

• Fietsregeling ikv MKA:
Met de MKA Fietsregeling kan je een bruto salarisbestanddeel tot maximaal € 1.500,00  en/of een tijdbron inzetten voor het fiscaal voordelig aanschaffen van een (elektrische) fiets of elektrische scooter.

• Sportabonnement ikv MKA
Met de MKA-regeling Sport-abonnement kan je het lidmaatschap van jouw sportvereniging tot maximaal € 25,00 per maand financieren uit een bruto salarisbestanddeel.

• Studiekosten fiscale uitruil ikv MKA
Met de MKA-regeling Studiekosten fiscale verrekening kan je studiekosten die niet of gedeeltelijk op basis van de Studiekostenregeling door de werkgever worden vergoed, uit een bruto salarisbestanddeel en/of een tijdbron financieren.

• (Ver)kopen van vakantie-uren ikv MKA
Met de MKA-regeling kopen en verkopen van vakantie-uren kan je vakantie-uren verkopen en maximaal 22 vakantie-uren kopen (deeltijders naar rato). Alleen bovenwettelijke vakantie-uren kunnen worden verkocht.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Meer informatie over de regelingen en de aanvraagprocedures hiervan zijn te vinden in de regeling zelf. De regelingen zijn ook terug te vinden op intranet, onder Documenten. Je kunt ze vinden door MKA als zoekterm te gebruiken.

Voor vragen kun je terecht bij je leidinggevende of stel je vraag aan HR Servicedesk, 010-5031265 of hr@fivoor.nl.