De Blink Resocialisatie Rotterdam
Locaties

De Blink Resocialisatie Rotterdam

Helpen bij het opbouwen van een eigen leven

Rotterdam

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Bergweg 306 A
3032 BB Rotterdam
Plan route

Wachttijden

Neem voor de actuele wachttijd contact op met afdeling Patiëntenlogistiek 088-357 30 70 of patientenlogistiek@fivoor.nl.

Aanmelden

Downloads

De Blink is de resocialisatie-afdeling van FPC de Kijvelanden in Rotterdam. Plaatsing op de Blink staat in het teken van risicomanagement. De patiënten hebben tbs met dwangverpleging. Het voornaamste doel is het voorkomen van recidive.

De Blink Resocialisatie Rotterdam
Play

De Blink Resocialisatie Rotterdam

Bekijk De Blink Resocialisatie Rotterdam in deze locatievideo.

De patiënten wonen op de Blink samen met bewoners met een andere justitiële maatregel (F-RIBW Rotterdam). De afdeling bestaat uit een leefgroep, appartementen, meerpersoonsunit de Boeg en trainingswoningen op loopafstand van de Blink. Het multidisciplinaire behandelteam is 24/7 aanwezig. De resocialisatie wordt geleidelijk vormgegeven door stapsgewijze uitbreiding van vrijheden, van gesloten met beperkte vrijheden naar open met vrijheden op afspraak.

Behandeling

De behandeling richt zich op het verminderen van het recidiverisico door het opbouwen van beschermende factoren. Een goede dag- en vrijetijdsbesteding, netwerk en gezond financieel beheer zijn van belang. Als het opbouwen van beschermende factoren goed verloopt, krijgt de patiënt meer vrijheden. Alle beslissingen in het resocialisatietraject hangen samen met risicomanagement. De behandeling is in het begin intensief, maar neemt stapsgewijs af als de patiënt goed functioneert op gebieden die relevant zijn voor vermindering van het recidivegevaar en beschermende factoren bestendigt. De behandeling wordt geboden in combinatie met behandeling bij het Ambulant Centrum Rotterdam (Fivoor) of een vergelijkbare instelling. Alcohol- en middelengebruik is op de Blink niet toegestaan

Collega aan het woord

Team

Op afdeling de Blink werken wij met een multidisciplinair behandelteam dat bestaat uit een GZ-psycholoog, psychiater, maatschappelijk werk, arbeidsconsulent, psycholoog en forensisch medewerkers.  Meer informatie over de begeleiding op de afdeling is te lezen op de pagina over resocialisatie.

Lees hier een mooie blog over het werken bij de Blink: hoe is het om daar te werken, maar ook hoe het is om als bewoner in de Blink te verblijven.