Ambulant Centrum Rotterdam
Locaties

Ambulant Centrum Rotterdam

Hier behandelen wij gedragsproblemen in combinatie met psychiatrische problematiek.

Rotterdam

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Diergaardesingel 69-73
3014 AE Rotterdam
Plan route

Postadres

Postbus 363
3000 AJ Rotterdam

Openingstijden

  • Maandag 08:30–17:00
  • Dinsdag 08:30–17:00
  • Woensdag 08:30–17:00
  • Donderdag 08:30–17:00
  • Vrijdag 08:30–17:00
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten

Aanmelden

Aanmelden

Een behandeling kan vrijwillig of op verzoek van een verwijzer gestart worden. Zowel de patiënt zelf, met een verwijsbrief van de huisarts, als de verwijzer (huisarts of instelling) kan de patiënt aanmelden. Ga daarvoor naar de aanmeldpagina. Als medisch specialist of huisarts is het tevens mogelijk de patiënt door te verwijzen via ZorgDomein.

Wachttijden

De aanmeldingswachttijd voor deze locatie bedraagt op dit moment 8 weken. De behandelingswachttijd is 2 weken. Voor jeugd bedraagt de wachttijd ongeveer 12 weken.

Laatste update: 1 augustus 2020

Praktische informatie

Klachtenregeling

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Fivoor Ambulant Centrum Rotterdam is onderdeel van de regio’s Rotterdam en Dordrecht. Deze locaties werken nauw samen. Wij behandelen patiënten vanaf 12 jaar met psychische problemen en een forensisch risico door gedragsproblemen. Wij zijn in het bijzonder gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen in combinatie met normoverschrijdend gedrag.

Ambulant Centrum Rotterdam
Play

Ambulant Centrum Rotterdam

Bekijk hier hoe het op Ambulant Centrum Rotterdam in zijn werk gaat.

Forensische psychiatrie

Bij Ambulant Centrum Rotterdam hebben wij jarenlange expertise in de forensische psychiatrie. Wij bieden mensen met een psychiatrische of een persoonlijkheidsstoornis die grensoverschrijdend gedrag vertonen door behandeling weer een kans. Met als doel een veiligere samenleving.

Specialisatie

Fivoor Ambulant Centrum Rotterdam is in het bijzonder gespecialiseerd in ontwikkelingsstoornissen in combinatie met normoverschrijdend gedrag. Ontwikkelingsstoornissen zijn stoornissen die aangeboren zijn, zoals ADHD, autisme spectrum stoornissen en verstandelijke beperking.

Gedrag dat "niet mag"

Deze gedragsproblemen zijn vaak agressief gedrag thuis (huiselijk geweld, agressie naar kinderen) of elders. Gedragsproblemen kunnen ook andere vormen van gedrag “dat niet mag” zijn, zoals bedreiging, stelen, stalking, seksueel normoverschrijdend gedrag, etc. De behandeling is gericht op het verminderen van het forensisch risico: voorkomen dat patiënten (opnieuw) vervallen in probleemgedrag.

Behandelteams

Fivoor Ambulant Centrum Rotterdam heeft meerdere behandelteams met een eigen aandachtsgebied:
Jongeren & jongvolwassenen
• Trauma & persoonlijkheidsproblematiek
• Ernstige psychiatrische stoornissen (EPA)
• Ontwikkelingsstoornissen

Wij hebben twee gecertificeerde FACT teams die outreachende zorg bieden, twee poliklinische teams en een gecombineerd gecertificeerd FACT/poliklinisch team voor jongeren.

Ervaring van onze patiënten

Samenwerkingspartners

Fivoor Ambulant Centrum Rotterdam heeft een samenwerkingsverband met de zorglijn Forensische Psychiatrie van het Erasmus MC.