Ambulant Centrum Rotterdam
Locaties

Ambulant Centrum Rotterdam

Hier behandelen wij gedragsproblemen in combinatie met psychiatrische problematiek

Rotterdam

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Diergaardesingel 69-73
3014 AE Rotterdam
Plan route

Postadres

Postbus 363
3000 AJ Rotterdam

Openingstijden

 • Maandag 08:30–17:00
 • Dinsdag 08:30–17:00
 • Woensdag 08:30–17:00
 • Donderdag 08:30–17:00
 • Vrijdag 08:30–17:00
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Aanmelden

Aanmelden

Een behandeling kan vrijwillig of op verzoek van een verwijzer gestart worden. Zowel de patiënt zelf, met een verwijsbrief van de huisarts, als de verwijzer (huisarts of instelling) kan de patiënt aanmelden. Ga daarvoor naar de aanmeldpagina. Als medisch specialist of huisarts is het tevens mogelijk de patiënt door te verwijzen via ZorgDomein.

Wachttijden

De wachtlijst voor deze locatie bedraagt op dit moment 10 weken. De wachttijd voor forensisch FACT is om en nabij 4 weken. Voor jeugd bedraagt de wachttijd ongeveer 2 weken.

Laatste update: 1 januari 2019

Praktische informatie

Klachtenregeling

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Bij het Ambulant Centrum Rotterdam hebben wij jarenlange expertise in de forensische psychiatrie. Wij bieden mensen met een psychiatrische stoornis of een persoonlijkheidsstoornis die grensoverschrijdend gedrag vertonen door behandeling weer een kans. Met als doel een veiligere samenleving. Onze poli- en dagkliniek is een tweedelijns zorginstelling; cliënten kunnen zich vrijwillig laten verwijzen door bijvoorbeeld de huisarts of zij kunnen binnen een juridisch kader in behandeling komen. In ons brede zorgaanbod wordt gebruik gemaakt van de meest effectieve behandelmethoden.

Ambulant Centrum Rotterdam
Play

Ambulant Centrum Rotterdam

Bekijk hier hoe het op Ambulant Centrum Rotterdam in zijn werk gaat.

Behandelaanbod

Het behandelaanbod van het Ambulant Centrum Rotterdam is gebaseerd op de principes van het Risk-Need-Responsivity-model en het Good Lives Model en werkt voor volgende patiënten met normoverschrijdend gedrag bij:

 • Ontwikkelingsstoornissen;
 • primair impulscontrole stoornissen en/of persoonlijkheidspathologie;
 • primair impulscontrole stoornissen en/of PTSS;
 • primair ernstige psychiatrische aandoeningen (psychotische stoornissen, bipolaire stoornissen);
 • jongeren (tot 23 jaar) 

Behandelvormen

Wij bieden verschillende behandelvormen aan. Afhankelijk van de persoonlijke situatie wordt een behandelvorm gekozen. Behandeling kan bestaan uit individuele gesprekken, groepsbehandeling, partnerrelatietherapie en (zo nodig) behandeling door middel van medicatie. Soms bestaat de behandeling uit een combinatie van deze behandelvormen. Vaak heeft groepsbehandeling de voorkeur. Patiënten beoordelen deze behandelvorm als prettig, omdat er steun is van groepsgenoten en men veel kan leren van groepsgenoten.

FACT

FACT-teams behandelen en begeleiden mensen die een ernstige psychiatrische aandoening hebben in combinatie met problemen op andere levensterreinen (wonen, werken, sociale contacten, financiën etc.). Deze behandeling en begeleiding vindt plaats in de eigen omgeving van de cliënt.

FACT staat voor flexible assertive community treatment:
A = assertive; de zorg wordt actief, outreachend aangeboden (‘bemoeizorg’), hulpverleners trekken er op uit;
C = community; thuis, op straat, in de wijk;
T = treatment; behandeling, begeleiding, ondersteuning bij herstel.

Het doel van FACT is om u in de eigen omgeving van de patïent met continuïteit te begeleiden, behandelen en ondersteunen. Als dat wenselijk is zoeken we daarbij contact met de familie, de buurt en eventueel andere instanties, zoals de huisarts, de woningcoöperatie of de wijkagent. Voor meer informatie over (F)ACT raadpleeg de pagina over deze behandeling

TOPGGz

De zorglijn Forensische ADHD van Rotterdam, heeft het keurmerk TOPGGz behaald. De zorglijn voldoet daarmee aan de hoogwaardige kwaliteitseisen op het gebied van specialistische en innovatieve patiëntenzorg, wetenschappelijk onderzoek en scholing die dit keurmerk TOPGGz eist.

TOPGGz

Ervaring van onze patiënten