Ambulant Centrum Haarlem
Locaties

Ambulant Centrum Haarlem

Hier behandelen wij gedragsproblemen in combinatie met psychiatrische problematiek

Haarlem

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Zijlweg 148C
2015 BJ Haarlem
Plan route

Openingstijden

  • Maandag 08:30 - 17:00
  • Dinsdag 08:30 - 17:00
  • Woensdag 08:30 - 17:00
  • Donderdag 08:30 - 17:00
  • Vrijdag 08:30 - 17:00
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten

Wachttijden

Ambulant Centrum Haarlem -

  • Aanmelding 3 weken
  • Behandeling 3 weken

Laatste update: 01/02/2021

Aanmelden

Aanmelden

De aanmelding van een patiënt bij het Ambulant Centrum vindt plaats via een verwijzing van huisarts, specialist, een andere hulpverlener, politie of  justitie (IFZO). De verwijzer vult het digitale aanmeldformulier in op het aanmeldportal. Als medisch specialist of huisarts is het tevens mogelijk de patiënt door te verwijzen via ZorgDomein.

Downloads

Klachtenregeling

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Het Ambulant Centrum biedt hulp aan patiënten met complexe problematiek op het gebied van verslaving, psychiatrie en verstandelijke beperkingen. We werken veelal voor patiënten die in contact met politie en justitie (dreigen te) komen of regelmatig in detentie verblijven. We hebben alles in huis om het delictrisico, maatschappelijke overlast of de kans op recidive te beperken. Van individuele- en groepsbehandeling tot outreachende zorg, systeemtherapie en materiële hulp.

Ambulant Centrum Haarlem
Play

Ambulant Centrum Haarlem

Bekijk de locatievideo van het Ambulant Centrum Haarlem.

Behandelmogelijkheden

Het Ambulant Centrum Haarlem biedt zorg in Haarlem en omgeving, Midden Kennemerland en Zaanstreek Waterland. De artsen, psychologen en psychiaters geven zowel individuele- als groepsbehandelingen. Aanvullende modules bestaan bijvoorbeeld uit agressieregulatietraining, systeemtherapie of verslavingsbehandeling.

Doelgroep

De Forensische Polikliniek biedt een integrale aanpak psychiatrische problematiek al dan niet in combinatie met justitiële bemoeienis en de aanpak van schulden en problemen op het gebied van huisvesting. Voor onze zorg is een actuele forensische titel niet vereist. Wij bieden psychische zorg voor iedereen met complexere problemen. Jongeren kunnen ook bij ons terecht. Verwijzers zoals huisartsen, collega ggz-instellingen en politieartsen kunnen bij ons patiënten aanmelden. Indien iemand elders beter tot zijn recht komt, zoals in de reguliere verslavingszorg dan zullen wij dat melden en helpen wij, indien gewenst, met de consultatie.

Collega aan het woord

Bemoeizorg zorg volgens ACT model

Het een Forensisch Ambulant Team (FAT) van de Forensische Polikliniek werkt volgens het ACT model (Assertive Community Treatment). Een multidisciplinaire “outreachende” aanpak gericht op overlastgevende, zorgmijdende of medicatie ontrouwe patiënten.

test