Ambulant Centrum Tilburg
Locaties

Ambulant Centrum Tilburg

Hier behandelen wij gedragsproblemen in combinatie met psychiatrische problematiek

Tilburg

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Ringbaan-West 275
5037PD Tilburg
Plan route

Openingstijden kantoor/receptie

  • Maandag 08:30–17:00
  • Dinsdag 08:30–17:00
  • Woensdag 08:30–17:00
  • Donderdag 08:30–17:00
  • Vrijdag 08:30–17:00
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten

Contact bij klachten

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Deze locatie is rookvrij

Fivoor is op weg naar een rookvrije ggz. Lees meer op de pagina Fivoor Rookvrij.

Wachttijden

Ambulant Centrum Tilburg -

  • Aanmelding 6 weken
  • Behandeling 2 weken

Laatste update: 01/06/2024

Aanmelden

Aanmelden

De aanmelding van een patiënt bij het Ambulant Centrum vindt plaats via een verwijzing van huisarts, specialist, een andere hulpverlener, politie of  justitie (IFZO). De verwijzer vult het digitale aanmeldformulier in op het aanmeldportal. Als medisch specialist of huisarts is het tevens mogelijk de patiënt door te verwijzen via ZorgDomein.

Bij Ambulant Centrum Tilburg hebben we jarenlange ervaring in de forensische psychiatrie. Wij bieden mensen met een psychiatrische en/of persoonlijkheidsstoornis die grensoverschrijdend gedrag vertonen door behandeling weer een kans. Met als doel dat deze mensen meer volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. We bieden zowel poliklinische behandeling als meer intensieve en outreachende FACT behandeling.

Ambulant Centrum Tilburg
Play

Ambulant Centrum Tilburg

Bekijk in deze locatiefilm de locaties Dordrecht, Breda en Tilburg.

Behandelaanbod

Het behandelaanbod van het Ambulant Centrum Tilburg is bedoeld voor mensen die in aanraking zijn gekomen of dreigen te komen met justitie, bijvoorbeeld door grensoverschrijdend gedrag zoals agressie (thuis of elders), bedreiging, stelen, stalking en seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Het behandelaanbod is gericht op het verminderen van delictgedrag (‘gedrag dat niet mag’). Vaak is er sprake van andere bijkomende psychiatrische problematiek, bijvoorbeeld:

Wij bieden verschillende behandelvormen aan. Afhankelijk van de persoonlijke situatie wordt een passend behandelaanbod gekozen. Behandeling kan bestaan uit individuele therapie, systeemtherapie (bijvoorbeeld partner-relatie therapie), medicatie en ondersteuning vanuit maatschappelijk werk. Vaak bestaat de behandeling uit een combinatie van deze behandelvormen.

Fivoor Ambulant | Voor wie zijn wij er?

Quote van een patiënt

Forensische poli en FACT team

Ambulant Centrum Tilburg heeft een forensische poli en een FACT team. De behandelingen worden over het algemeen gegeven bij de forensische poli op locatie. Het kan echter zijn dat iemand niet in de gelegenheid is om naar de poli te komen of dat iemand behoefte heeft aan meer intensieve zorg. In dat geval wordt diegene bij het FACT team aangemeld en kan de behandeling indien nodig in de omgeving van de cliënt plaats vinden.

Behandeltraject

Na aanmelding wordt iemand uitgenodigd voor een intakegesprek. In dit gesprek wordt gekeken of behandeling bij ons mogelijk is en wordt een voorlopig behandeltraject uitgezet. Om het risico op delictgedrag goed in kaart te brengen, wordt bij de start van de behandeling een risicotaxatie en eventueel een delictanalyse afgenomen. Deze vormen de uitgangspunten voor de behandeling. Indien nodig vindt psychodiagnostisch onderzoek plaats. Het kan zijn dat er een wachttijd is voordat de behandeling kan opstarten.