Ambulant Centrum Tilburg
Locaties

Ambulant Centrum Tilburg

Hier behandelen wij gedragsproblemen in combinatie met psychiatrische problematiek

Tilburg

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Alleenhouderstraat 25
5041 LC Tilburg
Plan route

Openingstijden kantoor/receptie

 • Maandag 08:30–17:00
 • Dinsdag 08:30–17:00
 • Woensdag 08:30–17:00
 • Donderdag 08:30–17:00
 • Vrijdag 08:30–17:00
 • Zaterdag Gesloten
 • Zondag Gesloten

Aanmelden

Aanmelden

Een behandeling kan vrijwillig of op verzoek van een verwijzer gestart worden. Zowel de patiënt zelf, met een verwijsbrief van de huisarts, als de verwijzer (huisarts of instelling) kan de patiënt aanmelden. Ga daarvoor naar de aanmeldpagina. Als medisch specialist of huisarts is het tevens mogelijk de patiënt door te verwijzen via ZorgDomein.

Wachttijden

De wachtlijst voor deze locatie bedraagt op dit moment 6 weken. Op dit moment vinden er geen jeugdintakes plaats.

Laatste update: 1 januari 2019

Praktische informatie

Klachtenregeling

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Het Ambulant Centrum Tilburg is een forensisch psychiatrische poli- en dagkliniek voor volwassenen en jongeren (vanaf 12 jaar) die vanwege hun gedrag in aanraking zijn geweest (of dreigen te komen) met justitie. Het gaat daarbij om agressief of seksueel grensoverschrijdend delict gedrag, maar ook overig delictgedrag, zoals kleptomanie, pyromanie, stalking, pathologisch liegen en vermogensdelicten.

Ambulant Centrum Tilburg
Play

Ambulant Centrum Tilburg

Bekijk in deze locatiefilm de locaties Dordrecht, Breda en Tilburg.

Patiënten

Onze patiënten hebben een onderliggende psychiatrische- en/of een persoonlijkheidsstoornis, al dan niet gecombineerd met verslavingsproblematiek of een verstandelijke beperking. Daarnaast is er vaak sociale en maatschappelijke problematiek. De behandeling van Fivoor richt zich zowel op het delict gedrag, uitgelokt door risicofactoren, als op de onderliggende psychiatrische stoornis. Het primaire doel van de behandeling is het verminderen van het probleem- of delict gedrag, door het versterken van beschermende factoren en verminderen van risicofactoren. Hiermee wordt het recidiverisico teruggedrongen.

Zorgaanbod

Het centrum heeft een breed zorgaanbod. Na aanmelding volgt een intakegesprek. Dit gesprek wordt in één dagdeel afgenomen. Als afsluiting van de intake ontvangt de patiënt het behandelplan. Hierna start de behandeling in één van de zorgprogramma’s:

 1. Jeugd
 2. Seks en Agressie
 3. Forensische ADHD
 4. Persoonlijkheidsstoornis en Agressie
 5. Psychose en Agressie
 6. Forensisch FACT (ForFACT, intensieve forensisch psychiatrische zorg)

Quote van een patiënt

Behandeling

Elke patiënt krijgt een behandeling die aansluit bij zijn persoonlijke problematiek, behoeften en doelstellingen. Er wordt daartoe een individueel behandelplan opgesteld, dat regelmatig wordt geëvalueerd. De behandeling valt meestal binnen één zorgprogramma, maar kan ook bestaan uit therapieën uit verschillende zorgprogramma’s. De intensiteit kan variëren van een driedaagse deeltijdbehandeling tot een therapeutisch traject van één keer per week of minder. Elke patiënt van het Ambulant Centrum krijgt een behandelcoördinator toegewezen, die ook voor de verwijzer als contactpersoon fungeert. De hoofdbehandelaar houdt toezicht op en is verantwoordelijk voor het verloop van de behandeling.