

Ambulant Centrum Breda
Hier behandelen wij gedragsproblemen in combinatie met psychiatrische problematiek
Ambulant Centrum Breda is er voor volwassenen die vanwege hun gedrag in aanraking zijn geweest (of dreigen te komen) met justitie. Hierbij richten wij ons op het voorkomen dat iemand opnieuw de fout in gaat, het afnemen van klachten en op stabiliteit en herstel.

Ambulant Centrum Breda
Bekijk hoe het er op de ambulante centra van Dordrecht, Breda en Tilburg aan toe gaat.
Onze doelgroep
Wij behandelen patiënten met psychiatrische problemen en persoonlijkheidsstoornissen waarbij sprake is van gedrag dat niet mag. Daarnaast kan er ook sprake zijn van problemen met verslaving of een licht verstandelijke beperking. De behandeling van Fivoor richt zich op het strafbare gedrag en op de stoornis eronder.
Behandeldoelen
Binnen de behandeling hebben we de volgende doelen:
- psychiatrische en/of verslavingsproblemen behandelen;
- terugval voorkomen;
- sociale relaties verbeteren en versterken;
- ondersteunen van de patiënt op alle leefgebieden;
- de patiënt (weer) deel uit te laten maken van de maatschappij;
- vinden van een passend zorgaanbod.
Patiënten aan het woord
In 2010 ben ik begonnen met een proces om mijn verslaving aan cocaïne en heroïne te doorbreken. Dat was voor mij de aanleiding om ook wat meer inzicht te willen krijgen in mezelf. Zodoende kwam ik in aanraking met de polikliniek.
Vijf jaar geleden is mijn beste maatje van een flat gesprongen. Dat was voor mij alleen maar nog een reden om ook zelfmoord te plegen. Toen heb ik mijn behandelaar opgebeld. Ze stond binnen tien minuten voor de deur. We hebben een half uur gepraat en vanaf die dag heb ik weer hoop.
De behandeling op het Ambulant Centrum
Elke behandeling past bij de persoonlijke problemen, behoeften en doelen van de patiënt. Per patiënt stellen wij een persoonlijk behandelplan op. Vervolgens werken we in de behandeling met één of meerdere programma’s of met losse therapieën. Het verschilt hoe vaak de patiënt op behandeling komt. Dit wisselt van één keer per week of minder tot een driedaagse deeltijdbehandeling. Verder heeft elke patiënt een eigen behandelcoördinator. Deze coördinator is ook het aanspreekpunt voor de verwijzer. Een hoofdbehandelaar is verantwoordelijk voor het verloop van de behandeling.