Ambulant Centrum Den Haag
Locaties

Ambulant Centrum Den Haag

Hier behandelen wij gedragsproblemen in combinatie met psychiatrische problematiek

Den Haag

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Johanna Westerdijkplein 40
2521 EN Den Haag
Plan route

Openingstijden

  • Maandag 08:30 - 17:00
  • Dinsdag 08:30 - 17:00
  • Woensdag 08:30 - 17:00
  • Donderdag 08:30 - 17:00
  • Vrijdag 08:30 - 17:00
  • Zaterdag Gesloten
  • Zondag Gesloten

Contact bij klachten

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Deze locatie is rookvij

Fivoor is op weg naar een rookvrije ggz. Lees meer op de pagina Fivoor Rookvrij.

Wachttijden

Ambulant Centrum Den Haag - Volwassenen

  • Aanmelding 6 weken
  • Behandeling 6 weken

Laatste update: 01/05/2023

Aanmelden

Aanmelden

De aanmelding van een patiënt bij het Ambulant Centrum vindt plaats via een verwijzing van huisarts, specialist, een andere hulpverlener, politie of  justitie (IFZO). De verwijzer vult het digitale aanmeldformulier in op het aanmeldportal. Als medisch specialist of huisarts is het tevens mogelijk de patiënt door te verwijzen via ZorgDomein.

Bij het Ambulant Centrum Den Haag zitten GGZ Reclassering, Forensische Polikliniek, Materiaal Juridische Dienstverlening en Budget & Beheer samen in één gebouw in Den Haag. Wij bieden hulp aan patiënten met ingewikkelde problemen op het gebied van verslaving, psychiatrie en verstandelijke beperkingen. We werken met patiënten die in contact met politie en justitie (dreigen te) komen of regelmatig in gevangenschap verblijven. We hebben alles in huis om het delictrisico, maatschappelijke overlast of de kans op herhaling te verkleinen.

Ambulant Centrum Den Haag
Play

Ambulant Centrum Den Haag

Bekijk de video over de medewerkers van Ambulant Centrum Den Haag.

Behandelmogelijkheden

De zorg van het Ambulant Centrum Den Haag begint meestal in detentie. De polikliniek stelt diagnoses en biedt zorg en medicatie. Vervolgens begeleiden we personen met een (dreigend) rechterlijk kader naar de juiste behandeling. De artsen, psychologen en psychiaters geven zowel individuele- als groepsbehandelingen. Voorbeelden van aanvullende behandelingen zijn systeemtherapie of verslavingsbehandeling.

Doelgroep

Ambulant Centrum Den Haag biedt een volledige aanpak van verschillende soorten problemen. Dit zijn problemen met betrekking tot verslaving, psychiatrie of een (licht) verstandelijke beperking. Dit kan al dan niet in combinatie zijn met rechterlijke bemoeienis en de aanpak van schulden en problemen op het gebied van onderdak.
Voor onze zorg is een actuele forensische titel niet vereist. We zijn er voor iedereen met moeilijke problemen, inclusief jongeren.

Huisartsen, collega ggz-instellingen en politieartsen worden van harte uitgenodigd zich aan te melden. Indien iemand ergens anders beter tot zijn recht komt, zoals in de reguliere verslavingszorg, dan melden wij dat. Ook advies is mogelijk.

Patiënt aan het woord

Volledige zorgketen

We werken intensief samen met ketenpartners zoals justitie, gemeentes, woonvoorzieningen en veiligheidshuizen. Hiermee zorgen wij voor een passend aanbod voor iedereen en beperken we het forensisch risico. Fivoor biedt verschillende mogelijkheden voor klinische opnames en we werken met een eigen GGZ Reclassering en Materieel Juridische Dienstverlening.
Als keten richten wij ons op het voorkomen herhaling en overlast. Dit doen wij door het waarmaken van maatschappelijke integratie binnen de mogelijkheden van de patiënt.

Bemoeizorg zorg volgens ACT model

Het Forensisch Ambulant Team (FAT) van de Forensische Polikliniek werkt volgens het ACT model (Assertive Community Treatment). Een multidisciplinaire “outreachende” aanpak gericht op overlast gevende, zorg mijdende of medicatie ontrouwe patiënten.