FPA Rotterdam
Locaties

FPA Rotterdam

Forensische Psychiatrische Afdeling in Poortugaal vlak onder Rotterdam

Rotterdam

Algemene informatie

Contactinformatie

Adres

Albrandswaardsedijk 74z
3172AA Poortugaal
Plan route

Postadres

Postadres
Postbus 900
3160 AC Rhoon

Openingstijden

  • Maandag 18:00 - 21:00
  • Dinsdag 18:00 - 21:00
  • Woensdag 18:00 - 21:00
  • Donderdag 18:00 - 21:00
  • Vrijdag 18:00 - 21:00
  • Zaterdag 12:00 - 18:00
  • Zondag 12:00 - 18:00

Aanmelden

Aanmelden

Een behandeling kan alleen gestart worden op verzoek van een verwijzer. De verwijzers zijn het NIFP (Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie) en van het FPC (Forensisch Psychiatrisch Centrum).

Praktische informatie

Klachtenregeling

Voor meer informatie omtrent klachten, ga naar de pagina over de klachtenregeling van Fivoor.

Op de Forensisch Psychiatrische Afdeling (FPA) in Poortugaal behandelen wij mannen en vrouwen met een strafrechtelijke titel of delict gevaarlijke patiënten zonder strafrechtelijke titel. Klinische behandeling is nodig vanwege grensoverschrijdend gedrag. Het behandelplan is erop gericht om weer in de maatschappij te leven zonder (opnieuw) in aanraking te komen met justitie.

De kliniek in Poortugaal (vlakbij Rotterdam)

In de kliniek wordt veel gedaan aan behandeling en het werken aan toekomstperspectief. De FPA in Poortugaal ligt op het terrein van het Delta Psychiatrisch Ziekenhuis en direct naast het Forensisch Psychiatrisch Centrum (FPC) de Kijvelanden. Er zijn diverse voorzieningen aanwezig; o.a. een winkeltje, een cardiofitnessruimte en een ruimte voor creatieve handvaardigheid. Een huisarts houdt spreekuur en voor spoedeisende tandartsenzorg kan de patiënt het FPC de Kijvelanden  terecht.

De afdeling

Op drie afdelingen worden verschillende psychiatrische doelgroepen behandeld: stabilisatie-afdeling, behandelafdeling en resocialisatieafdeling. Elke patiënt heeft bij ons een eenpersoonskamer met een eigen douche, toilet en wastafel. Daarnaast wordt in een aansluiting voor de radio en televisie voorzien. Op elke afdeling bieden wij ruimte aan 9 tot 10 patiënten. Per afdeling is er een gezamenlijke woonkamer, keuken, rookruimte en een tuin. In de huisregels staat beschreven wat de gang van zaken is op de afdeling. Op de FPA behandelpagina wordt dieper ingegaan op deze afdelingen en het behandelplan.

Collega's aan het woord

Dagbesteding

Naast de behandelaars, zijn er ook activiteitenbegeleiders werkzaam. Zij stellen met de patiënt een activiteitenprogramma op, afgestemd op de wensen, de mogelijkheden en bijzondere gebeurtenissen, bijvoorbeeld tijdens feestdagen. Onze patiënten mogen bezoek ontvangen op:

  • Dinsdag en woensdag van 18.00 tot 21.00 uur
  • Zaterdag en zondag van 12.00 tot 18.00 uur

Wanneer iemand voor het eerst op bezoek komt, zal deze eerst gescreend worden door maatschappelijk werk of een persoonlijk begeleider van de patiënt.