Leren en ontwikkelen
Terug naar het overzicht

Leren en ontwikkelen

Gelezen
Copy triangle

Als je bij ons komt werken zijn er bepaalde taken die je gelijk kan uitvoeren. Voor sommige interventies heb je extra scholing nodig en er is scholing verplicht gesteld vanuit wet- en regelgeving, Fivoor en/of inspectie. Lees op deze pagina meer over leren en ontwikkelen binnen Fivoor.

Forensische scherpte

Binnen Fivoor Ambulant is het van belang om als behandelaar te beschikken over de vaardigheid “forensische scherpte” en om deze vaardigheid te kunnen leren en ontwikkelen. Forensische scherpte is immers niet aangeboren. Door de vaardigheid te leren en verder te vergroten, kun je je ontwikkelen van beginnende behandelaar in het ambulante forensische veld tot een specialist in forensische scherpte. Forensische scherpte is niet alleen iets van de individuele behandelaar, behandelaars kunnen elkaar hier in ook versterken. Daarmee kun je forensische scherpte als team ontwikkelen, waarbij je elkaar aanvult, ondersteunt en bevraagt. Naast de scholing in forensische scherpte is er scholing in verschillende (basis)vaardigheden voor jou als ambulante behandelaar.

Opleidingsplan Ambulant

Dit wordt beschreven in een ‘Opleidingsplan Ambulant’. Het opleidingsplan van Fivoor Ambulant is een doorvertaling van:

Voor het toekennen van opleidingen wordt voor medewerkers het document Opleidingsfaciliteiten gehanteerd. Bovenstaande documenten zijn voor Fivoor medewerkers binnen het netwerk van Fivoor te openen.

Fivoor heeft een online leerplatform. Hierin worden allerlei (geaccrediteerde) E-learning modules aangeboden van de GGZ Ecademy (zorginhoudelijk) en modules van Good Habitz (persoonlijke ontwikkeling). Deze kan je kosteloos volgen. Als je in dienst bent bij Fivoor: klik hier om je te registeren voor het leerplatform.

Daarnaast mogen alle medewerkers van Fivoor mogen gebruik maken van de bibliotheek van de Parnassia Groep. Het aanbod van de bibliotheek kan je hier vinden.

In de begroting is rekening gehouden met 50 uur opleidingsactiviteiten per FTE per jaar. Er is 3,2% van de bruto loonsom gereserveerd voor de ontwikkeling per medewerker. De besteding van dit budget wordt bepaald door het management van het domein.

Opleidingsroutes

Binnen het domein Ambulant onderscheiden we voor behandelaren opleidingsroutes van verplichte scholing, scholing op indicatie, teamontwikkeling en beroepsopleidingen. Voor het volgen van de verschillende opleidingen worden afspraken gemaakt met de teammanager, in samenspraak met een HR medewerker. Klik op onderstaande buttons voor meer informatie.

Verplichte scholingen
Scholing op indicatie
Teamontwikkeling

Forensisch Vakmanschap

Forensisch Vakmanschap is de optelsom van kennis, vaardigheden en gedrag waardoor jij als forensisch zorgprofessional hoogwaardige begeleiding en behandeling kan bieden aan patiënten. Je maakt continu keuzes en afweginge​n met aandacht voor de belangen en ontwikkeling van de patiënt en de veiligheid voor alle betrokkenen. Jij ontwikkelt je doorlopend en voert hier zelf de regie in. De tools van Forensisch vakmanschap helpen je hierbij.

Drie tools geven invulling aan Forensisch Vakmanschap:

Klik op een van de tools voor meer informatie of kijk op ForensischVakmanschap.nl.