Welkom bij domein tbs!
Terug naar het overzicht

Welkom bij domein tbs!

Gelezen
Copy triangle

Als je nieuwsgierig bent naar het werken in een tbs-kliniek, als je net bij ons domein komt werken en ook als je al even in dienst bent, is het belangrijk dat je de juiste informatie op de juiste momenten tot je beschikking hebt. Door het forensische en hoog intensieve karakter van ons werk en door de geldende wet- en regelgeving, hebben we binnen Fivoor veel beleidsdocumenten en afspraken. Het zoeken naar deze documenten, het zien van onderlinge samenhang en het plaatsen in de juiste context is niet altijd even eenvoudig.

Informatieportaal werken bij tbs

We hebben hiervoor een informatieportaal gemaakt over het domein tbs. Dit portaal is bedoeld om je te laten kennismaken met het domein en je een basis te geven voor het werken in een forensische setting. Daarbij staat de veiligheid van de samenleving voor op, maar ook het behandelen van patiënten met als doel dat ze veilig kunnen terugkeren in de maatschappij. Het portaal is ook een naslagwerk en geeft je inzicht in de belangrijkste (werk)processen. Op de verschillende pagina’s staan hyperlinks die je doorverwijzen naar de beleidsdocumenten op het documentbeheersysteem op intranet, voor als je meer wil weten over het onderwerp. Deze informatie is in te zien wanneer je bij ons in dienst bent. Daarnaast verwijst dit portaal je ook naar nuttige informatie op andere websites.

Document met praktische informatie FPC

Voor de Fivoor-collega’s die bij het FPC werken hebben we de praktische informatie over de afdelingen en diensten kort beschreven en gebundeld in een document. Zo vind je snel de meest relevante informatie en weet je wat er van je verwacht wordt in verschillende situaties. Natuurlijk staat hier niet alles in dit document, dus neem vooral de tijd om de rest van het portaal door te nemen.

Praktische informatie FPC

Inwerken

Dit portaal is voortdurend in ontwikkeling en wordt steeds aangevuld met (geüpdatete) werkinstructies, filmpjes en praktische tools om jou optimaal te ondersteunen tijdens het werk. Deze ondersteuning noemen we performance support.

Als je nieuw bent binnen ons domein, krijg je niet alleen toegang tot dit portaal, maar heb je ook een introductie/kennismakingsprogramma op je afdeling/locatie, word je de eerste periode begeleid door een collega en ga je naar een introductiedag van Fivoor. Deel je indrukken met je collega’s, stel vragen en geef feedback! We nodigen je van harte uit om je ervaringen te delen met je leidinggevende. Van jouw nieuwe blik op onze organisatie kunnen we veel leren.

We hopen dat deze website je voldoende ondersteunt bij de uitvoering van je werk. Heb je tips of mis je iets, laat het ons vooral weten!

FPC de Kijvelanden
Play

FPC de Kijvelanden

Bekijk een impressie van FPC de Kijvelanden (TBS kliniek) in deze video.

Inwerkdocumenten

Ben je in dienst bij Fivoor? Dan kan je op intranet de verschillende inwerkdocumenten vinden. Wanneer je bent ingelogd in de Fivoor werkomgeving, kan je de inwerkdocumenten openen via onderstaande buttons:

Checklist inwerken
Format einde proeftijd
Lijst met afkortingen
Lees- en luistertips